Wisselend succes voor Faber in Jerez

Loran Faber liet een mooie progressie zien tijden de vrije trainingen van het Junior-WK Moto3 evenement in Jerez. De Dutch Racing Team rijder kon dit echter niet omzetten in een goede startplaats en sterke eerste race. In de tweede wedstrijd wist Faber zich te herstellen en finishte hij vrij kort achter de punten.

Na een lange zomerstop werd donderdag 27 september het Junior-WK Moto3 seizoen hervat voor het Dutch Racing Team en coureur Loran Faber in Jerez. Tijdens de vrije trainingen van donderdag en vrijdag liet de  15-jarige coureur goede dingen zien en wist zich constant te verbeteren. Ook begon Faber goed aan de eerste kwalificatie, waarin hij zich in de top-twintig wist te nestelen. Helaas kon de Honda-coureur deze lijn niet doortrekken in het vervolg van de kwalificaties en zette een achtentwintigste tijd.

Vanwege een aantal penalty’s van andere rijders mocht Faber vanaf plaats zesentwintig beginnen aan de twee races. In de eerste race kwam Faber wat in het gedrang te zitten na de start en miste daardoor de aansluiting met de grote groep. Helaas lukte het de Dutch Racing Team coureur niet om de aansluiting terug te vinden en finishte hij uiteindelijk als drieëntwintigste. De tweede race verliep aanmerkelijk beter en Faber kon nu wel aanhaken bij een grote groep die in gevecht waren voor de punten en uiteindelijk de twaalfde plaats. Faber had niet genoeg over om in de aanval te gaan en eindigde in deze race op plaats tweeëntwintig.

In het weekend van 12 t/m 14 oktober is het volgende evenement voor het Dutch Racing Team. Faber rijdt dan op het circuit van Albacete in het competitieve Junior-WK Moto3 kampioenschap.