Nieuwsbrief september 2018: RACE-KIDS sluit zomerseizoen af met mooie evenementen

Nieuwsbrief september 2018: RACE-KIDS sluit zomerseizoen af met mooie evenementen

Terugblik september
In september heeft RACE-KIDS in totaal zeven evenementen gehad. We hebben dit jaar veel evenementen beleefd met mooi weer, maar tijdens ons evenement van zondag 23 september in Assen regende het. Ondanks dat veel coureurs het koud kregen, was de sfeer fantastisch. Het was een goede ervaring voor de rijders om ook echt eens met regen en op een kletsnatte baan te rijden. En ja, op een regenachtige dag kan het gebeuren dat je weleens valt. Dus gewoon je motor weer oppakken en doorgaan.
Op vrijdag 28 september organiseerden we in samenwerking met Dordt Sport, de sportafdeling van de gemeente Dordrecht, en voetbalclub FC Dordrecht een leuk evenement. De RACE-KIDS mochten namelijk rijden op het parkeerterrein van FC Dordrecht. Het terrein blijkt uitermate geschikt te zijn. Het asfalt is mooi strak, er is voldoende ruimte om te parkeren en er is voldoende ruimte om een stuurfoutje te kunnen corrigeren. We gaan op korte termijn in overleg om het evenement te evalueren en mogelijk dat we volgend jaar hier vaker kunnen rijden.

RACEKIDS vertellen: Noëmie Donk
Met wie hebben wij te maken? ‘Mijn naam is Noëmie Donk en ben 9 jaar. Mijn hobby’s zijn trompetspelen, breinbrekers, wielrennen, mountainbiken en natuurlijk motorrijden.’
Hoe lang rij je al bij RACE-KIDS? ‘Ik rij nu bijna één jaar bij RACE-KIDS en ik heb zeven lessen gehad.’
Wat heb je geleerd bij RACE-KIDS en wat is het volgende dat je wilt gaan leren? ‘Ik heb geleerd hoe je op een motor moet zitten, gas geven en remmen. Daarnaast hoe je snel door de bocht gaat, moet meekijken de bocht in en hoe je knieën moeten bij de bochten. Ik wil graag leren om in de volgende trainingen meer gas te geven.’
Hoe zijn jullie bij RACE-KIDS gekomen? ‘Via trainer Patrick heb ik RACE-KIDS leren kennen. Hij vroeg aan mijn broertje of hij een keer mee wilde rijden en het leek mij ook erg leuk. Mijn broertje vind het nog te spannend, maar ik ben van de handbal afgegaan om meer te kunnen motorrijden.’
Zou je RACE-KIDS bij anderen aanraden? ‘Ja natuurlijk! Dit omdat de begeleiding heel leuk is en er altijd voor zorgt dat alles goed gaat.’
Wat is je droom in de motorsport? ‘Dat iedereen fan van mij is en dat mijn bijnaam super bekend is: ‘The fast braid’ (red: de snelle haar-vlecht).
Motorsport kost ook veel geld. Ben je al bezig om sponsoren te werven en hoe doe je dat? ‘Nee, voor mij regelen mijn papa en mama dit nog. We zijn al wel bezig met mijn eigen logo.’

RACE-KIDS nieuwsflits
De jarigen in de maand september. Namens RACE-KIDS allemaal alvast een geweldige verjaardag toegewenst! Mikkel Syrstad  (6 oktober), Jonathan Schuijt (10 oktober), Maxim van der Pas (20 oktober), Bart van Duinen (22 oktober), Daniël Wouda (22 oktober), Tom Kuil (29 oktober), Dani Cremers (31 oktober), Delano Greven (31 oktober).

Deze maand hebben twee rijders een blessure opgelopen, waarvan 1 tijdens hun leukste sportuitoefening (de motorsport!). Onze beterschapswensen gaan naar Linda Korpershoek en Tom Kuil.

Trainingslocaties: Indoor kartbaan Van der Ende Racing Inn te Poeldijk
Deze overdekte kartbaan is 1200 meter lang en heeft hoogteverschillen, bruggen en veel bochten. Zowel ruime als hele krappe en snelle maar ook stapvoets rijdende bochten. Minimaal 5 meter breed kunnen er veel rijders tegelijk trainen. Binnen trainen heeft als voordeel dat het droog is in de winter. Er is altijd veel grip. We trainen er graag omdat de krappere bochten voor onze coureurs nieuwe uitdagingen bieden die nieuwe vaardigheden vereisen. Kijktechniek, harder en later remmen, eerder op het gas en vooral leren tactisch rijden zijn uitstekende nieuwe mogelijkheden om aan te leren.

Dutch Racing Team stopt na twaalf seizoenen, Dutch Racing Academy gaat door!  
In september kregen we onverwachts het nieuws te horen dat het Dutch Racing Moto3 Team aan het eind van dit seizoen gaat stoppen. Daarmee komt een doorstroming van jong talent richting de MotoGP klassen verder weg te liggen en niet meer in handen van de KNMV en een Nederlandse teameigenaar.

Nu was en blijft het doel van de Dutch Racing Academy dat we rijders vanaf de kleine (kart)circuits begeleiden in de stap naar de grotere circuits op ‘grote motoren’. Dat daarin nu de Moriwaki 250 cc (per-moto3) wegvalt in ons pakket, is jammer. De stap naar de Supersport 300 motoren blijft bestaan.

De Dutch Racing Academy blijft dus jonge coureurs opleiden en begeleiden vanaf de eerste keer dat zij op de motor zitten (RACE-KIDS), tijdens het rijden en racen op schakelmotoren (MaRoCi) tot aan de vorming van goed opgeleide coureurs die interessant zijn als instroom bij (inter)rnationale teams die bijvoorbeeld met Supersport 300 of Supersport 600 motoren in internationale of nationale klassen willen en kunnen strijden voor het podium.

Leermomentje
Op de RACE-KIDS website staan bestanden met informatie (theorie). Eén daarvan gaat over de bochtentechniek. Op elk circuit zijn diverse bochten in meerdere ideale lijnen te rijden. Door de beste lijn voor jou te (her)kennen, neem je de bochten sneller. Op de baan is het slim om betere rijders te laten passeren in plaats van ze te ‘hinderen’. Betere rijders ‘verklappen’ de ‘snellere race lijn’. Laat ze voorbij gaan op een stuk waar je niet al je snelheid kwijt raakt en volg ze dan één of twee bochten. Kijk af wat ze doen en hoe ze het doen en probeer in de volgende ronden of je deze lijn ook zelf kan rijden. Lukt het niet, vraag het dan je instructeur of die snellere rijder. Ze geven je graag advies.

Agenda oktober 2018
6 oktober (zaterdag):  Amsterdam van 13:00 tot 16:00 uur
14 oktober (zondag): Etten-Leur van 11:00 tot 15:00 uur
17 oktober (woensdag) Assen van 10:00 tot 16:00 uur (herfstvakantie)
20 oktober (zaterdag) Poeldijk van 08:30 tot 12:00 uur
24 oktober (woensdag) Assen van 10:00 tot 16:00 uur (herfstvakantie)
27 oktober (zaterdag) Hedel van 13:30 tot 16:30 uur
28 oktober (zondag) Assen Junior Track van 10:00 tot 15:00 uur
Aanmelden voor één of meerdere evenementen kan via: http://www.race-kids.nl/wpgforms/aanmelden/

OPROEP: Nieuwe PR medewerker gezocht
Tot onze grote spijt hebben wij vernomen dat onze PR-medewerker Asse Klein gaat stoppen met zijn werkzaamheden voor RACE-KIDS, omdat hij dit niet meer kan combineren met zijn werk. Fantastisch zo snel en betrokken als hij kon samenwerken, mogen wij op zoek naar een vervanger die deze taken van hem wil overnemen. Dit houdt onder meer in: het plaatsen van berichten en foto’s op social media (Facebook en Flickr), de opzet maken voor de maandelijkse nieuwsbrief en regelmatig een persbericht samenstellen. Graag komen wij in contact met onze nieuwe PR medewerker. Ben jij dat, of ken jij iemand die dat wil worden. Reacties kunnen gestuurd worden naar Henk Schotman: info@race-kids.nl of bel met Henk kan via gsm # 0647 250 810.

Voor in de agenda: 16 december is onze kersteditie bij Euro Indoorkarting  Bowling Swalmen
Dit jaar vind op zondag 16 december onze RACE-KIDS kersteditie plaats in Swalmen. Wellicht weer in combinatie met een ‘bijzondere race training’. Binnen twee weken volgt er meer informatie, maar voor nu kan je deze dag alvast blokken in je agenda!