Selectie en training op basis van de zes pijlers
De Dutch Racing Academy biedt een fulltime begeleidingsprogramma aan talentvolle Nederlandse wegracecoureurs. De rijders worden aan de hand van zes pijlers beoordeelt om voor de academie in aanmerking te komen. Deze zes pijlers komen vervolgens ook terug binnen het aangeboden trainingsprogramma.

 

Racevaardigheden

De coureur dient over aantoonbare racevaardigheden te beschikken. Het aantal jaren van opleiding en de progressie die de rijder daarin heeft geboekt, zijn een indicatie voor aanleg en talent. Eenmaal ‘Academy Rider’ zal de coureur aantoonbaar zijn racevaardigheden moeten blijven ontwikkelen.

Mentaliteit

De rijder moet kunnen vechten voor overwinning. Daarnaast moet de rijder er alles voor hebben om voor het hoogst haalbare te gaan binnen de wegrace.

Fysiek

Rijder volgt fysiek een interessant en veelzijdig trainingsprogramma. Onder begeleiding van een sportinstructeur.

Schoolniveau

Naast dat de coureur over racevaardigheden beschikt, is het ook belangrijk dat er op de juiste manier met de schoolopleiding wordt omgegaan. De rijder zal gemotiveerd en bewust met zijn school bezig moeten zijn, omdat dit ook bijdraagt aan de ontwikkeling tot topsporter.

Budgettaire mogelijkheden

Zonder geld kan er niet worden geracet, dus de rijder moet een racebudget voor elkaar kunnen krijgen. De rijder zal samen met zijn begeleidingsteam een meerjarenplan moeten kunnen overhandigden, waarin zij kunnen aantonen over budgettaire mogelijkheden te bezitten om te kunnen racen op het niveau waar de rijder op dat moment thuis hoort.

Gezondheid/ voeding
De rijder kan door middel van een doktersverklaring aantonen dat de gezondheid overeenkomstig met een (top)sporter is. Daar hoort ook een voedingsoverzicht bij. Elke rijder dient te begrijpen dat het zeer belangrijk is om fysiek alles onder controle te hebben.