Dutch Racing Team stopt na 12 succesvolle jaren

Dutch Racing Team stopt na 12 succesvolle jaren

Na twaalf seizoenen actief te zijn geweest met het opleiden van jong talent zal het Dutch Racing Team er na dit seizoen mee stoppen. Het Dutch Racing Team, dat als doelstelling heeft het voortbrengen van toekomstige kampioenen en het begeleiden van jonge Nederlandse coureurs in de moeilijke overstap van nationaal niveau naar internationaal succes (Grand Prix), begon twaalf jaar geleden met het scouten van jong Nederlands talent.

Vervolgens kregen deze jonge talenten de kans om binnen het Dutch Racing Team door te groeien naar een hoger niveau, vanwaar ze in de grote teams terecht konden komen. Zo werden o.a. Michael van der Mark, Bryan Schouten, Bo Bendsneyder, Walid Soppe klaargestoomd voor het grote werk en komt Loran Faber dit seizoen voor het team uit in het Junior Moto3 World Championship.

Na het behalen van vele successen en het afleveren van een aantal Nederlandse talenten op het hoogste niveau komt er nu een einde aan dit unieke Nederlandse opleidingstraject. Dutch Racing Team eigenaar Hans van den Oever heeft besloten om er na afloop van dit seizoen mee te stoppen.

Hans van den Oever: Ik denk dat we als Dutch Racing Team terug kunnen kijken op twaalf fantastische jaren. We hebben vele successen weten te behalen. Natuurlijk hebben we ook moeilijke jaren gekend, maar we hebben Michael, Bryan en Bo wel afgeleverd op het hoogste niveau en ik denk dat we daar alleen maar heel erg trots op mogen en kunnen zijn. Persoonlijk heb ik er veel plezier aan mogen beleven, maar het is nu tijd dat anderen het stokje over gaan nemen. Ik bedank hierbij eenieder die zich ingezet heeft voor het Dutch Racing Team, waarbij ik de inzet van de teamleden zeker niet vergeet. Zonder hun professionele aanpak en tomeloze inzet was dit zeker niet gelukt.”

Dutch Racing Academy
Het stoppen van Dutch Racing Team heeft geen gevolgen voor de Dutch Racing Academy, dat jonge Nederlandse wegracetalenten vanaf 6 jaar een fulltime begeleidingstraject wil bieden zowel op als naast het circuit. Henk Schotman heeft na het terugtrekken van Hans van den Oever aangegeven het project op de ingeslagen weg voort te willen zetten. Het stoppen van het Dutch Racing Team heeft wel enige consequenties voor de doorstroming van de jongste talenten. Kon men tot op heden terecht binnen de eigen gelederen, vanaf nu zal er samenwerking gezocht moeten worden met externe partijen die actief zijn in het FIM CEV Repsol of in de WorldSSP300 klasse van het World Superbike Championship.