Talentvolle rijders stromen vanuit de basis opleiding en jeugdcompetitie door naar het MaRoCi-traject binnen de Dutch Racing Academy.

De geselecteerde ‘Academy Riders’ krijgen in deze fase van hun opleiding naast racen in een (inter-)nationale competitie extra masterclass trainingen.

Het MaRoCi team organiseert die extra trainingsdagen waarbij er diverse motoren en trainers/instructeurs kunnen worden ingezet om zo breed mogelijk vaardigheden aan te leren en ontwikkelen. Op deze wijze wordt de voorbereiding voor het vervolgtraject in internationale competities beter en zal er meer resultaat worden geboekt tijdens selectie evenementen zoals die o.a. voor de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup project geldt. Maar ook de instroom naar een Moto3 traject in het hoog aangeschreven Spaanse ETC competitie zal daarmee verbeteren.

In het trainingsprogramma wordt er begeleid gewerkt aan de invulling en ontwikkeling van de zes pijlers die opgesteld zijn door de Dutch Racing Academy. Dit betekent dat er naast trainen op het circuit ook gewerkt wordt aan de facetten die buiten de baan bij deze sport komen kijken, zoals mediatrainingen, mentale coaching, fysieke training en sponsorzaken.

Kas Beekmans zal zich via het MaRoCi traject in 2018 voorbereiden op een doorstroom naar een EK niveau Moto3 traject binnen het Dutch Racing Team. De eerste coureur die de voordelen van de nieuwe samenwerking zal mogen ervaren.