Loran Faber: wat een seizoen, wat een ervaring en wat een avontuur!

Loran Faber: wat een seizoen, wat een ervaring en wat een avontuur!

Faber Racing - Loran Faber

Iets meer dan een jaar geleden nam ik deel aan het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event. Nadat ik na afloop van het evenement te horen kreeg dat ik behoorde tot de selecte groep die in 2017 deel mocht nemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup veranderde er ineens heel veel. Als Molenaar NSF100 kampioen de overstap maken naar de grote circuits, grote en bekende circuits waar ook de MotoGP coureurs in hetzelfde weekend in actie kwamen, een jongensdroom die uitkwam.

Naast de deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup werd ik tevens door het Dutch Racing Team gevraagd om samen van start te gaan in het CEV Repsol en op hun snelle Honda NSF250RW deel te nemen aan het FIM Moto3 Junior World Championship. In februari begonnen we aan het avontuur, een reis door Europa samen met mijn vader (Red Bull MotoGP Rookies Cup) en moeder (CEV Repsol) waarbij we veel verschillende circuits hebben aangedaan. Circuits die allemaal nieuw voor mij waren en ik alleen van TV kende. Op het ene circuit ging het meteen goed, op een ander circuit had ik het moeilijk, op sommige circuits wist ik goed te presteren terwijl het op andere circuits gedurende het weekend net even niet lukte. Terugkijkend op het seizoen kan ik niet anders zeggen dat het een seizoen is geworden met pieken en dalen, een seizoen waarin ik echter heel veel geleerd heb, van heb genoten en een groot aantal mensen heel veel dank ben verschuldigd.

Dank aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie, het Dutch Racing Team, de KNMV, mijn sponsors, leden van de Club van vijftig, Hans van den Oever, Barry Veneman, Leon Bovee, mijn vader en moeder en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd en dit onvergetelijke seizoen voor mij mogelijk hebben gemaakt.

De komende maanden staan in het teken van de voorbereiding op komend seizoen, een periode waarin ik keihard ga werken om in 2018 nog sterker voor de dag te kunnen komen. Zoals jullie ongetwijfeld al gehoord hebben zal ik komend seizoen niet meer actief zijn in de Red Bull MotoGP Rookies Cup maar uitsluitend met het Dutch Racing Team van start gaan in het FIM Junior Moto3 World Championship. Door deze verandering kan ik me in 2018 volledig concentreren op één kampioenschap, een seizoen waar ik nu al reikhalzend naar uitkijk.

Nogmaals dank voor jullie support.
Met sportieve groet,
Loran Faber #28

Bedankt!
Dutch Racing Team | Vos Truckparts | SCHUBERTH Helmets | Macna | B+B Personeelsdiensten | Pouw Vastgoed BV | Mussche BV | KNMV | Vos Truckparts | Stouwdam Sport | Silverado Steakhouse | Klaas Boer Bouwadvies | De Wolden infra | Buitenhuis reclame | Gerbert Korterink freelance spuiter | Stouwdam.NL | Club van 50 | Sport en Business Staphorst | Racesport.nl