10 jarig jubileum Dutch Racing Team: Van talent naar de top

10 jarig jubileum Dutch Racing Team: Van talent naar de top

Vrijdagavond 08 december 2017 vierde het Dutch Racing Team haar 10-jarige jubileum tijdens een gezellige feestavond in het Gelderse Velddriel. Tien jaar waarin het team Michael van der Mark, Bryan Schouten, Bo Bendsneyder en Walid Soppe afleverde op WK niveau en momenteel Loran Faber klaarstoomt voor het grote werk.

De doelstelling van het Dutch Racing Team is het voortbrengen van toekomstige kampioenen en het begeleiden van jonge Nederlandse coureurs in de moeilijke overstap van nationaal niveau naar internationaal succes. Met deze prachtige gedachte ging het team van start nadat voormalig coureur Jarno van Geffen in 2007 thuiskwam na sollicitatie bij een toenmalig raceteam en daar niet het goede gevoel bij kreeg.

Van Geffen’s vrouw Kathinka stelde vervolgens voor om dan maar zelf met een team te beginnen, en zo-gezegd-zo gedaan. Henk Verhoeven had nog een motor in de schuur staan, Henk van der Mark had een zoon, luisterend naar de naam Michael, die aardig kon motorracen en vervolgens klopte men aan bij Hans van den Oever, eigenaar Vos Truckparts, voor het beschikbaar stellen van een bus, camper, caravan of vrachtwagen voor het vervoer en transport naar de wedstrijden. Alle partijen raakten enthousiast en het Dutch Racing Team was een feit.

Volgens voorzitter Hans van den Oever was het een start met vallen en opstaan maar gedurende de jaren kon er steeds progressie worden geboekt. Zo ging men een aantal jaren geleden een samenwerking aan met de KNMV en wordt er sindsdien samen opgetrokken wat betreft het opleiding van jong Nederlands wegracetalent.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en kan het Dutch Racing Team zonder blikken of blozen zeggen dat men meer dan geslaagd is in de eerdergenoemde doelstelling. Namen als Michael van der Mark, Bryan Schouten, Bo Bendsneyder en Walid Soppe hebben vanuit hun opleiding binnen het team de overstap kunnen maken naar WK niveau, terwijl er momenteel hard gewerkt wordt om de jonge Loran Faber klaar te stomen voor het grote werk.

Vier van de vijf genoemde coureurs waren vrijdagavond, samen met een groot (oud) sponsors, genodigden en supporters naar Veldriel gekomen om samen met het Dutch Racing Team terug te blikken op de afgelopen 10 jaar.

Nadat Hans van den Oever als eerste het podium betrad, alle huidige teamleden in het zonnetje werden gezet middels een applaus vanuit de zaal, verschenen achtereenvolgens Schouten, Faber, Bendsneyder en Van der Mark op het podium, een podium waar alle vijf machines van de afgelopen 10 jaar tentoongesteld waren.

Met de interviews van de coureurs – met prachtige verhalen en veel lovende woorden over de tijd binnen het team – werd het officiële gedeelte afgesloten. Vervolgens bleef het nog lang onrustig – maar bovenal beregezellig – met de ene na de andere spannende anekdote, in het pand van Vos Truckparts aan de Tweede Geerden 9 in Velddriel.

Foto© Dutch Racing Team – Koen van den Put (klik op foto voor een vergroting)