Sterke openingsfase van Faber wordt niet beloond met punten in Albacete

Sterke openingsfase van Faber wordt niet beloond met punten in Albacete

De tiende Junior-WK Moto wedstrijd werd verreden in Albacete. De race begon op een natte baan waarbij Loran Faber vanaf de dertigste startplaats snel en sterk naar voren kwam en wist aan te haken bij het gevecht om de punten. In de loop van de race droogde de baan op en eindigde de Dutch Racing Team coureur de wedstrijd op een negentiende positie.

In het weekend van 11 t/m 14 oktober kwam het Dutch Racing Team met coureur Loran Faber in actie op het circuit van Albacete voor de tiende race van het seizoen in het Junior-WK Moto3 kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen van donderdag en vrijdag wist Faber gelijk een goed tempo te vinden, wat hij wist zaterdagmorgen wist door te zetten in het begin van de eerste kwalificatie. Faber stond rond de twintigste positie, toen hij in het laatste kwartier naar buiten ging met een nieuwe achterband. Helaas verliep deze stint anders dan gehoopt met de crash voor de 15-jarige coureur. In de tweede kwalificatie kwam de Honda-rijder niet goed in zijn ritme en Faber was dan ook niet tevreden met zijn dertigste startpositie.

In de wedstrijd kregen de coureurs te maken met andere weersomstandigheden. De baan was nat en de rijders gingen van start op regenbanden. Faber kende een heel goed begin van de wedstrijd, waarbij hij iedere ronde posities wist te winnen. De jonge coureur uit Staphorst wist dan ook aansluiting te vinden bij een grote groep rijders die in gevecht waren voor de zesde positie. Faber zelf reed op dat moment aan de rand van de punten. In het tweede deel van de wedstrijd droogde de baan snel op. De rijders rond Faber konden in deze fase sneller en beter versnellen, waardoor de Dutch Racing Team rijder de aansluiting verloor en uiteindelijk de race beëindigden in negentiende positie. Faber heeft laten zien in de lastige omstandigheden goed mee te kunnen komen, maar het was zonde dat dit niet beloond werd met punten.

De laatste ronde van het Junior-WK Moto3 kampioenschap zal verreden worden van 22 t/m 25 november op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Er staan dan dubbele wedstrijden op het programma. Het zal tevens het laatste evenement zijn van het Dutch Racing Team, dat na twaalf prachtige seizoenen zal ophouden te bestaan.