Nieuwsbrief juli 2018 – Volop ontwikkeling bij RACE-KIDS

Nieuwsbrief juli 2018 – Volop ontwikkeling bij RACE-KIDS

Terugblik vorige maand
In de maand juli 2018 hebben zes evenementen georganiseerd, waarbij we weer verwend werden met schitterend weer. Op 8 juli hebben we in Etten-Leur, aansluitend aan de training, een wens vervuld via de organisatie Make a Wish. De eregast mocht naast het rijden op de pocketbike ook rijden op een schakelmotor en na afloop heeft hij zijn helm meegekregen naar huis. Dat was een mooie afsluiting voor onze eregast.

RACEKIDS vertellen
Allround sporter
Jaiden Blokzijl, 12 jaar, is een echte sportman. Naast het motorrijden heeft hij ook nog tijd voor turnen en breakdance, en scoort daarin zelfs 1e prijzen. Zo won hij in de TT feestweek op 27 juni 2018 de TT Battle Breakdance en ging hij met de meest begeerde prijs naar huis. Daarna is hij op 8 juli met zijn crew 1e geworden bij de Underground Breakbattle te Assen. En op 14 juli in Hoogeveen scoort hij de 1e prijs voor het turnen op de vloer.
Van harte gefeliciteerd Jaiden en ga zo door!

Spreekbeurt op school
Scott de Kwaadsteniet heeft de smaak te pakken van motorrijden.  Na vijf keer deelnemen is hij lid geworden bij RACE-KIDS en heeft het motorrijden aangegrepen om hierover op school zijn spreekbeurt te doen. Hij heeft een pocketbike geleend en de RACE-KIDS flyers en posters meegenomen.

Als jij ook schoolvrienden wilt uitnodigen om samen met jou te komen motorrijden bij RACE-KIDS, kan je bij ons het RACE-KIDS spreekbeurtpakket aanvragen.

3: RACE-KIDS nieuwsflits
De jarigen in de maand augustus. Namens RACE-KIDS allemaal alvast een geweldige verjaardag toegewenst! Bas Habernickel (4 augustus), Jahmairo Williams (5 augustus),  Senne Botman (9 augustus), Scott de Kwaadsteniet  (14 augustus),  Jorke Erwig  (20 augustus), Noëmie Donk (24 augustus) en Jesse Theunissen (27 augustus).

4: Trainingslocaties 
Kinderen en motorrijden, ze vinden het een belevenis. Om de reis afstand te beperken, zoeken wij terreinen in alle provincies. Een terrein, voorzien van asfalt, afsluitbaar en beschikbaar op een zaterdag, zondag of vakantiedag. Als het geschikt is en we kunnen er meerdere keren onze activiteit doen, verdien jij twee dagen deelname aan een RACE-KIDS evenement gratis. Geef ons de tip!

Zo kregen wij tijdens de opstap in Lelystad de tip van een parkeer/CBR examenterrein in Amsterdam. En nu kunnen we inderdaad dankzij deze tip een nieuw oefenparcours in Amsterdam gebruiken. Daarmee ging een lange gekoesterde wens van de RACE-KIDS organisatie in vervulling; rijden in de regio Noord-Holland en nota bene in Amsterdam. En dit terrein van Joe Park heeft ook nog iets unieks; namelijk hoogteverschil, net als bij een MotoGP circuit!

5; Dutch Racing Academy
Eind juni is onder grote mediabelangstelling de Dutch Racing Academy geïntroduceerd. Het betreft een samenwerkingsverband tussen RACE-KIDS, MaRoCi en het Dutch Racing Team. In de Nederlandse wegrace ontbreekt het momenteel aan een gezamenlijke gestructureerde werkwijze. Om dit te bewerkstelligen hebben initiatiefnemers Hans van den Oever en Henk Schotman de handen ineen geslagen. Het doel van de Dutch Racing Academy is om Nederlandse wegracetalenten op te leiden en te voorzien van een lifetime begeleidingstraject. RACE-KIDS kan in deze nieuwe academie gezien worden als de basisschool, waar vanuit talenten eventueel door kunnen stromen naar de middelbare school (MaRoCi) om vervolgens klaar gestoomd te worden richting het hoger beroepsonderwijs (wereldkampioenschap). De talenten worden voor de Dutch Racing Academy geselecteerd aan de hand van zes pijlers. Meer informatie over dit unieke project is te vinden op www.dutchracingacademy.nl.

Het Leermomentje
Deze keer komt het leermoment van Mandy Schotman, 17 jaar en woonachtig in Dordrecht. Mandy is instructeur bij RACE-KIDS en breedtesport coureur die zelf tips krijg van haar grote broer die in het WK rijdt: Robert Schotman. ‘AFLEIDING, ieder kind heeft er wel eens last van, maar tijdens het racen kan je dat niet goed gebruiken. Mijn tip is dan ook; probeer je op één punt te focussen. Bijvoorbeeld je wilt je concentreren op het kijken. Denk dan aan iets lekkers dat in elke bocht zou liggen! Dat maakt het gelijk een stuk leuker om de bocht in te kijken. Op deze manier heb je plezier en daarnaast werk je aan jouw aandachtspunt van de dag. Hierdoor maak je meer progressie. Daar kan een instructeur, trainer of andere rijder je goed bij helpen. Dus wees stoer en blijf praten en dingen vragen aan de mensen om je heen!’

Agenda komende maand
Hierbij een overzicht van de evenementen in de maand augustus met de richttijden.
4 augustus (zaterdag) Assen Junior track van 10:00 tot 15:00 uur
8 augustus (woensdag) Veldhoven van 17:00 tot 20:00 uur
11 augustus (zaterdag) Hedel van 13:30 tot 16:30 uur
12 augustus (zondag) Etten-Leur van 11:00 tot 15:00 uur
14 + 15 + 16 augustus (dinsdag, woensdag en donderdag) Racekamp Assen Junior track
26 augustus (zondag) Amsterdam van 11:00 tot 15:00 uur
29 augustus (woensdag) Lelystad van 17:00 tot 20:00 uur

Aanmelden voor de evenementen kan via: http://www.race-kids.nl/wpgforms/aanmelden/

Bij te weinig aanmeldingen of te slechte weersvooruitzichten wordt een evenement verschoven. Je krijgt daarvan bericht als je aangemeld bent

Wordt RACE-KIDS ambassadeur! Meldt je beste vriend(in) aan en verdien 10 euro korting bij jouw eerstvolgende training.