Beekmans boekt progressie tijdens trainingen van de Dutch Racing Academy

Beekmans boekt progressie tijdens trainingen van de Dutch Racing Academy

Kas Beekmans heeft in de afgelopen weken hard gewerkt tijdens trainingen van de Dutch Racing Academy. Zo kwam de 14-jarige Beekmans samen met trainer Koen Meuffels in actie op het circuit van Ecuyers in Frankrijk en afgelopen woensdag op Zandvoort.

Kas Beekmans is één van de rijders die momenteel al uit komt voor de Dutch Racing Academy. De andere rijder is Loran Faber, die momenteel voor het Dutch Racing Team rijdt in de het Junior-WK Moto3 kampioenschap. Beekmans werd vorig jaar kampioen in de Molenaar NSF 100 competitie, een kampioenschap waar ook talenten als Bo Bendsneyder, Scott Deroue, Robert Schotman en Livio Loi uit naar voren zijn gekomen.

Beekmans gebruikt het seizoen 2018 om kennis te maken en te trainen op de grote circuits. Onder begeleiding van Dutch Racing Academy trainer Koen Meuffels reed Beekmans in de afgelopen weken op het Franse Ecuyers en het Nederlandse Zandvoort. De 23-jarige Meuffels rijdt momenteel zelf in het World Supersport 300 kampioenschap en hij kon Beekmans bruikbare tips geven om zijn rijstijl op de grote circuits te verbeteren.

Beekmans reed tijdens de trainingen met een Moriwaki. Afgelopen woensdag (1 augustus) waren Robert en Henk Schotman ook present om Beekmans goed te kunnen volgen langs de baan en hem tips te geven na afloop. Dit alles zorgde ervoor dat Beekmans zijn snelste rondetijd op Zandvoort met een aantal seconden wist aan te scherpen en zo met een zeer tevreden gevoel naar huis ging.

Aan het einde van het huidige seizoen organiseert de Dutch Racing Academy een selectie-evenement, waarbij er een aantal ‘Academy Riders’ worden geselecteerd voor het seizoen 2019. De Dutch Racing Academy biedt een fulltime begeleidingstraject, wat betekent dat de rijders zowel op als naast de baan ondersteund worden. De inschrijving voor het selectie-evenement is al geopend. Meer informatie over het aanmelden is te vinden via: https://dutchracingacademy.nl/inschrijving-selectie-event-geopend/