Gestolen motoren Dutch Racing Academy teruggevonden

Gestolen motoren Dutch Racing Academy teruggevonden

Het waren een aantal heftige dagen voor de Dutch Racing Academy. In het weekend van 4 en 5 augustus werden er maar liefst zeven motoren, waaronder een Suzuki Supersport 125cc machine en zes minibikes, gestolen uit de opslag in Dordrecht. Door de nodige media aandacht en een adequate reactie van de politie kan de Dutch Racing Academy woensdag het goede nieuws brengen dat alle motoren zijn teruggevonden!

Henk Schotman, secretaris van de Dutch Racing Academy en voorzitter van RACE-KIDS, vernam van de diefstal toen hij zaterdagmorgen richting Assen wilde vertrekken voor een evenement van RACE-KIDS. De motoren stonden in een opslag waar je alleen met een sleutel of buzzer in kan komen. Er waren geen sporen van braak, maar de zeven motoren zijn wel verdwenen. De Dutch Racing Academy zocht vervolgens de media op door middel van het televisieprogramma Hart van Nederland en hun eigen social media. Ook de politie reageerde zeer adequaat en dit heeft ertoe geleid dat al snel vier minibikes werden teruggevonden. Woensdagmorgen kon de politie het goede nieuws brengen dat ook de laatste drie motoren terecht zijn. De Dutch Racing Academy is dan ook erg opgelucht dat alle motoren weer kunnen worden ingezet tijdens de evenementen.

De motoren die werden ontvreemd worden ingezet tijdens evenementen van RACE-KIDS. De motoren worden gebruikt door kinderen van de basisschool die op deze manier een kans krijgen om te leren motorrijden en racen. In de afgelopen jaren zijn er ook meerdere talenten via RACE-KIDS doorgegroeid naar het wereldkampioenschap. De Dutch Racing Academy, waar RACE-KIDS een onderdeel van is, werd eind juni geïntroduceerd aan de pers. Het ontbrak aan een gezamenlijke gestructureerde werkwijze binnen de Nederlandse wegrace en daarom hebben een aantal ervaren mensen uit de sport de handen ineen geslagen. Het doel van de Dutch Racing Academy is dan ook om talenten een uniek en fulltime begeleidstraject te bieden richting het wereldkampioenschap.

Henk Schotman, secretaris van de Dutch Racing Academy: ‘We waren erg verbaasd toen we zagen dat er zeven motoren waren ontvreemd uit onze opslag. Je kan alleen in de garage komen met een sleutel of buzzer. Er was geen spoor van braak, maar de motoren waren wel weg. We hebben vervolgens de motorzaken op de hoogte gebracht, de politie en Hart van Nederland ingeschakeld en aandacht aan de diefstal gegeven via socia media. Dit alles zorgde voor veel reacties, waarvoor dank! De politie in de regio Dordrecht nam de diefstal zeer serieus en we zijn dan ook heel blij dat alle motoren zo snel zijn teruggevonden. We willen een ieder bedanken die geholpen heeft bij de terugkeer van onze motoren!’

De Dutch Racing Academy was ondertussen een crowdfunding gestart om geld in te zamelen om nieuwe motoren te kunnen kopen. De organisatie zal contact opnemen met de mensen die gedoneerd hebben, zodat ze hun geld terug kunnen krijgen. De Dutch Racing Academy wil alle mensen bedanken die hebben gedoneerd of onze berichten op social media hebben gedeeld. Dit alles heeft er mede toe geleid dat de Dutch Racing Academy de motoren zo snel terug heeft!