Van der Mark wint voor de vierde keer 8 uur van Suzuka

Van der Mark wint voor de vierde keer 8 uur van Suzuka

Michael van der Mark heeft zondag 29 juli voor de vierde keer in zijn carrière de 8 uur van Suzuka gewonnen. De Nederlander vormde samen met teammaat Alex Lowes het Yamaha Factory Racing Team. Van der Mark won al twee keer met Honda en nu voor het tweede jaar op rij met Yamaha.

Michael van der Mark reed in de 2018-editie van de 8 uur van Suzuka voor de tweede keer voor het Yamaha Factory Racing Team. Net als in 2017 vormde Van der Mark een team met Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga. De Japanner raakte echter geblesseerd in de trainingen aan zijn schouder, waardoor hij niet zou deelnemen aan de wedstrijd.

Het werd een lastige wedstrijd met wisselende weersomstandigheden. Van der Mark en Lowes kregen flinke tegenstand van een Kawasaki-team met onder andere drievoudig World Superbike kampioen Jonathan Rea in de gelederen. De Nederlander en Brit bleken in de verraderlijke condities het sterkste te zijn.

Van der Mark won hierdoor voor de vierde(!) keer de 8 uur van Suzuka. In 2013 en 2014 won de 25-jarige Rotterdammer met Honda en de afgelopen twee jaar met Yamaha. Voor het Yamaha Factory Racing Team was het de vierde overwinning op rij in de 8 uur van Suzuka.

Van der Mark reed van 2007 t/m 2009 zeer succesvol voor het Dutch Racing Team, onderdeel van de Dutch Racing Academy.

Foto credit: Yamaha Racing