Wisselende resultaten voor Loran Faber in Jerez.

Wisselende resultaten voor Loran Faber in Jerez.

Loran Faber is zondag op het circuit van Jerez de la Frontera als zeventiende geeindigd tijdens de tweede FIM Moto3 Junior World Championship wedstrijd van de dag. Eerder op de dag tijdens de eerste wedstrijd maakte de Staphorster een onschuldige schuiver met een DNF tot gevolg.

Na afloop van de trainingen die op zaterdag waren verreden mocht Faber vanaf de negentwintigste plaats op de grid beginnen aan de wedstrijden. Bij de start van de eerste race verloor Faber een aantal plaatsen en moest hij vanaf de zesendertigste plaats aan een ware inhaalrace beginnen. De Dutch Racing Team coureur leek daarin goed op weg en na al een flink aantal plaatsen teruggewonnen te hebben ging het vervolgens even later mis in de laatste bocht voor start- finish. Aan de leiding rijdend van een groepje probeerde Faber zijn positie te verdedigen door iets later te remmen om zo de achtervolgers geen kans te geven er binnendoor uitgeremd te worden. Helaas mislukte het plannetje door even de voorkant van de Honda kwijt te raken en onderuit te schuiven. Ondanks dat Faber zijn machine snel weer op probeerde te pakken bleek verder rijden onmogelijk, dit vanwege een afgebroken koppelingshendel.

Veel tijd om van de schrik te bekomen was er echter niet want om 14:00 uur stond al de tweede wedstrijd van de dag op het programma. Toen de lichten eenmaal op groen sprongen bleek de start opnieuw niet helemaal vlekkeloos te verlopen, maar ondanks dit hield de jonge Staphorster zich vervolgens goed en dapper staande in de eerste bochtencombinaties. Hierna zagen we een verbeten Faber die duidelijk uit was op een goed resultaat in deze race. Met strakke rondetijden werden er diverse rijders ingehaald en werd er koers gezet richting top twintig. Vanwege een aantal crashes van rijders voor hem passeerde hij uiteindelijk als zeventiende de eindstreep.

Een knappe prestatie, wat de positie betreft missschien dan wel niet helemaal zonder geluk, maar belangrijker was het feit dat de Dutch Racing Team coureur slechts 32 seconden prijs hoefde te geven op de winnaar, de gehele wedstrijd vechtlust liet zien en slechts anderhalve seconde verwijderd bleef van een resultaat dat recht geeft op punten.
Al met al kijken Faber, KNMV coach Leon Bovee als ook de Dutch Racing Team crew met een goed gevoel terug op een geslaagd Spaans weekend, een weekend waarin opnieuw een stap in de goede richting werd gezet in het leerproces van de jonge Staphorster.

Volledige uitslagen FIM WK Moto3 Jerez

De volgende wedstrijd voor Loran is aanstaand weekeinde. Dit is het finale weekend van de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het Motorland Aragon circuit gelegen in centraal Spanje. Alweer de laatste twee races in een seizoen dat voorbij is gevlogen. Een seizoen dat voor Loran voornamelijk uit leren bestond omdat alles nieuw voor hem was maar waarin hij, tot aan de laatste race, al 8 WK punten wist te behalen. Na deze twee races in Aragon zal de leiding van de Red Bull Rookies cup ook besluiten nemen over welke deelnemers in 2018 door mogen gaan. Spannende tijden zullen dan aanbreken voor Loran en de familie Faber.
Na de twee races in Aragon staan er overigens nog wel twee wedstrijden in het FIM WK Junior Moto3 op de kalender.

Tijdschema Red Bull MotoGP Rookies cup Aragon;

Vrijdag  22 september:
11:55 – 12:25 Red Bull MotoGP Rookies Cup – Free practice 1
16:05 – 16:35 Red Bull MotoGP Rookies Cup – Free practice 2
17:50 – 18:15 Red Bull MotoGP Rookies Cup – Qualifying

Zaterdag 23 september:
16:30 Red Bull MotoGP Rookies Cup – Race 1 (15 laps)

Zondag 24 september:
15:30 Red Bull MotoGP Rookies Cup – Race 2 (15 laps)

De races zijn zoals altijd te volgen via Redbull.tv