Vijfde top tien klassering van het seizoen voor Bendsneyder in Japan

Vijfde top tien klassering van het seizoen voor Bendsneyder in Japan

Bo Bendsneyder is zondag in Motegi als negende geëindigd in de Moto3 race van de Motul Grand Prix of Japan. In een uitgestelde en ingekorte wedstrijd wist de Nederlander te blijven drijven en zijn vijfde top-tien klassering van het seizoen te behalen.

De kletsnatte wedstrijddag van de Motul Grand Prix of Japan begon zondag met tegenslag, vertraging en ingekorte warm-up sessies. Vervolgens ging een uur later dan gepland de wedstrijd van start, een wedstrijd die ook nog eens flink ingekort was om de ruim twee uur durende vertraging aan het begin van de dag weer deels in te kunnen lopen.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam ging om 11:55 uur plaatselijke tijd het licht op groen voor een wedstrijd over dertien ronden. Bo Bendsneyder kende daarin een goede start en wist zich onder de moeilijke omstandigheden op te werken naar de zesde plaats.

Deze positie wist de Red Bull KTM Ajo echter niet te handhaven, maar de negende plaats werd uiteindelijk zijn deel. Ondanks dat Bendsneyder in voorgaande races weleens mikte op een hogere klassering was hij na afloop, gezien de omstandigheden, niet ontevreden met deze al weer zijn vijfde top tien klassering van het seizoen.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (P9): “Het was niet eens zo’n slechte race. Zeker als je bedenkt hoe hard het regende, zo hard had het dit weekend hier nog niet eerder geregend. Om in de top tien te finishen, na een moeilijk weekend waarin we tijdens de trainingen nog niet eerder deze posities zaten, is positief. Ik ben blij met het resultaat, maar ik wil de komende races nog meer verbeteren.”

Bron: racesport.nl