Faber toont potentie tijdens derde ronde Junior-WK Moto3 op Le Mans

Loran Faber is als eenentwintigste geëindigd in de Junior-WK Moto3 wedstrijd op Le Mans. De coureur van het Dutch Racing Team had het tempo om mee te doen in de top-vijftien, maar een matige start gooide roet in het eten om ook daadwerkelijk met punten naar huis te kunnen gaan.

Op vrijdag 18 en 19 mei reed het Junior-WK Moto3 kampioenschap de derde ronde van het kampioenschap op het circuit van Le Mans. Deze race vond plaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Op vrijdag waren er twee kwalificaties. Loran Faber was in de eerste kwalificatie sterk onderweg. In een goed opgebouwde sessie wist hij een zeventiende tijd te noteren. In de tweede kwalificatie had de 15-jarige coureur het in de beginfase even lastig, om vervolgens in het slot zijn tijd nog weer te verbeteren. In de gecombineerde uitslag na twee kwalificaties stond Faber op een tweeëntwintigste positie.

Bij de race van zaterdagmiddag mocht Faber vanwege een aantal uitgedeelde penalty’s als twintigste vertrekken. Helaas was de start niet goed van Faber en kwam hij in het gedrang te zitten in de eerste bocht. Vervolgens verloor de Honda-rijder nog extra tijd, omdat er een crash vlak voor hem plaatsvond. Faber verloor door dit alles meerdere posities, maar wist zich gedurende de race knap te herstellen. De coureur uit Staphorst wist naar een gigantische groep toe te rijden, die vocht voor de negende plaats in de wedstrijd. Na zeventien ronden kwam Faber als eenentwintigste over de finish, slecht 2.8 seconde achter de nummer negen. Faber liet hiermee zien dat de snelheid er zeker in zit om te vechten voor punten in deze sterke competitie.

De volgende race voor Faber en het Dutch Racing Team is van 8 t/m 10 juni op het circuit van Catalunya in Spanje.