Faber met Dutch Racing Team in actie tijdens Junior-WK Moto3 op Catalunya

Loran Faber reed zondag 10 juni twee wedstrijden in het Junior-WK Moto3 kampioenschap op het circuit van Catalunya. De races leverden een zesentwintigste en vierentwintigste plaats op voor de Dutch Racing Team rijder. Het raceweekend werd overschaduwd door het dodelijke ongeval van de 14-jarige Andreas Perez.

Donderdag 7 juni begon Loran Faber aan de vierde ronde van het Junior-WK Moto3 kampioenschap op Catalunya. Tijdens de eerste twee dagen stonden er vrije trainingen op het programma. Faber was niet helemaal tevreden over zijn tempo in deze sessies, maar wist zaterdagmorgen in de eerste kwalificatie meer dan een seconde van zijn tijd af te halen. De tijd van Faber was slechts 1.7 seconde langzamer dan de snelste tijd.

In de tweede kwalificatie waren de baancondities vanwege de hogere temperaturen minder goed. Ondanks dat, wist Faber wel heel dichtbij zijn tijden te komen, terwijl dat bij de meeste andere rijders niet lukte. In zijn laatste ronde was Faber zelfs nog onderweg naar een tijdsverbetering, maar hij reed zich vast op een andere rijder. Faber was twintigste in deze training, maar omdat de tijden uit de eerste training amper waren verbeterd stond de 15-jarige coureur op een eenendertigste positie in de gecombineerde uitslag.

Vanwege een aantal gridpenalties mocht de rijder uit Staphorst in de eerste race vanaf plaats zesentwintig vertrekken. Het werd een lastige wedstrijd en de Honda-coureur kwam op dezelfde positie over de eindstreep als waarop hij gestart was. De tweede race was in eerste instantie vroeg ten einde voor Faber, toen hij in de eerste bocht onderuit werd gereden door een vallende rijder. Vervolgens kwam er tweemaal een rode vlag situatie en kon Faber alsnog starten in een sprintrace over zes ronden. Faber werd in deze ingekorte race vierentwintigste.

Maandagmorgen kregen we het verschrikkelijke nieuws te horen dat de 14-jarige Spaanse coureur Andreas Perez om het leven is gekomen aan de gevolgen van een crash in de tweede Junior-WK Moto3 wedstrijd. Het Dutch Racing Team wenst de familie, nabestaanden en alle betrokkenen heel veel sterkte.