ONK-BSB Assen 23 sept. 2012

Er was veel te doen dit weekend in Assen met de gecombineerde races van het ONK en het Britse Superbike kampioenschap. Ook voor de Moto3/125cc klasse betekende dit weer eens een lekker vol startveld en veel competitie.

De Britten lieten zich bij de training goed van voren zien maar het was Bryan die toch overduidelijk de pole position veiligstelde. Met een ruime voorsprong in het ONK kampioenschap was er dit weekend een duidelijke doelstelling: winnen en de ONK titel pakken!

onk-paasrace

Bij de (droge) wedstrijd op zondagmiddag was Bryan direct goed weg en pakte vanaf de eerste bocht de leiding. Een goed begin is het halve werk en alles wat achter je rijdt hoef je niet meer in te halen. Met die gedachte ging Bryan er volgas tegenaan en kon zich concentreren op zijn eigen race, terwijl er achter hem nog flink strijd geleverd werd voor de overige podiumplaatsen. Bryan kreeg hier weinig van mee, reed ronde na ronde goede tijden en sloeg een gat van 8 seconden. Daarmee pakt hij zijn vijfde ONK overwinning van de zes verreden wedstrijden dit seizoen. Hij leidde de wedstrijd van start tot finish en deed wat er van hem verwacht werd, met overmacht laten zien dat hij de terechte ONK Moto3 kampioen is in 2012. Klasse!