Geen Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2018 voor Loran Faber

Geen Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2018 voor Loran Faber

Loran Faber heeft dinsdag 31 oktober te horen gekregen dat er komend seizoen geen startplaats meer voor hem zal zijn binnen de 2018 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.
Als belangrijkste reden van de afwijzing kreeg de jonge Staphorster te horen dat de problemen die hij afgelopen seizoen kende met het switchen tussen de Honda (Faber komt in het FIM Junior Moto3 World Championship uit op een Honda van het Dutch Racing Team) en de KTM er ook komend seizoen zullen zijn en het derhalve beter voor hem is om zich te concentreren op het ‘andere’ kampioenschap.

Het Red Bull MotoGP Rookies Cup avontuur is hiermee na één seizoen al weer voorbij de pas 14 jarige Faber. Niet alleen voor Faber is de teleurstelling groot, maar ook voor de gehele Nederlandse wegrace aangezien er met de afwijzing van Faber het komende seizoen, sinds jaren, geen enkele Nederlander meer vertegenwoordigd zal zijn in deze jonge belangrijke, zeer gewaarde en erg competitieve talentencompetitie.

Faber gaat echter niet bij de pakken neerzitten. Zo zal hij over ruim twee weken in Valencia nog met het Dutch Racing Team aan de start verschijnen tijdens de finaleronde van het FIM Junior Moto3 World Championship. Naast de voorbereiding op deze laatste twee wedstrijden van het seizoen wordt er achter de schermen al weer hard gewerkt aan het seizoen 2018, een seizoen waarin Faber opnieuw met het Dutch Racing Team actief zal zijn in het FIM Junior Moto3 World Championship.

Tot zover deze nieuwsbrief. Mocht u vragen hebben of wilt u de nieuwsbrief via een ander mailadres ontvangen antwoord dan gewoon op deze mail.
Wij zien uw reacties graag tegemoet en hopen binnenkort met meer nieuws naar buiten te kunnen komen.

Met vriendelijke groeten,

Faber Racing
Henk Haasjes