Dutch Racing Team en Faber maken zich op voor Junior-WK Moto3 race op Aragon

Dutch Racing Team en Faber maken zich op voor Junior-WK Moto3 race op Aragon

Loran Faber en het Dutch Racing Team staan aankomend weekend aan de start tijdens de zevende race van het seizoen in het Junior-WK Moto3 kampioenschap. Faber heeft zich in de afgelopen periode goed voorbereid en het doel van het Nederlandse team en coureur is dan ook om samen naar puntenpositie toe te werken op het Spaanse circuit.

Er zijn momenteel vier evenementen verreden in het Junior-WK Moto3 kampioenschap op Estoril, Valencia, Le Mans en Catalunya waarbij er totaal zes races verreden zijn. Aankomend weekend (26 t/m 29 juli) staat de vijfde ronde en de zevende race van het seizoen op het programma op Motorland Aragon. Coureur Loran Faber heeft dit seizoen al meerdere malen laten zien dat hij de snelheid heeft om punten te kunnen pakken, maar dit is echter nog net niet gelukt.

Vorig jaar reed Faber ook met het Dutch Racing Team op Aragon en de 15-jarige coureur kwam ook met de Red Bull MotoGP Rookies Cup in actie op het Spaanse circuit. De data die het Dutch Racing Team met Faber vorig jaar heeft verzameld is in de afgelopen periode goed geanalyseerd, om zo goed voorbereid aan de start te verschijnen. Het streven is dan ook om donderdag vanaf de eerste meters er goed bij te zitten om zo te gaan voor een top-twintig positie in de kwalificatie. Dit zou Faber een goede uitgangspositie geven om zondagmiddag (13.00 uur) te vechten voor de punten op Motorland Aragon.

Loran Faber: ‘Ik kijk er erg naar uit om weer op Aragon te rijden. Het is een baan die ik aardig goed ken en ik heb al best wat weken niet meer op de Moto3 gezet, dus ik kan niet wachten om aan het weekend te beginnen. Ik heb mij samen met het team goed voorbereid, dus ik hoop dat dit mij gaat en we gaan er vol tegenaan!’